Logo Wagenborg

Reizen met openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op en naar Ameland is goed geregeld. Er rijden bussen aansluitend op de overtochten van de veerdienst en sneldienst van en naar Leeuwarden. Bij aankomst op Ameland staan bussen voor u klaar om u naar uw bestemming te brengen. Op uw terugreis kunt u vanuit ieder dorp de bus weer nemen richting de haven. 

De bus wacht altijd op de boot, ook wanneer deze vertraging heeft.

Voor meer informatie over het openbaar vervoer verwijzen wij u naar OV-Reisinformatie: 0900 - 9292 (€0,90/m) of www.9292.nl

Header background mask

Van en naar de haven

Holwert

Aansluitend op de aankomst- en vertrektijden van de veerdienst en de sneldienst rijdt er een bus van en naar Leeuwarden, met uitzondering van de extra ingezette afvaarten. Buslijn 66 sluit aan op de aankomst en het vertrek van de veerdienst.

Waar mogelijk zet Arriva ook op de extra ingeplande afvaarten van de veerdienst en sneldienst een bus in vanaf en naar Leeuwarden. 

Nes

Bij aankomst op Ameland staan bussen naar de verschillende dorpen voor u klaar. Er rijden bussen aansluitend op de aankomst en het vertrek van de veerdienst, inclusief de extra afvaarten. Helaas rijden er op Ameland geen bussen aansluitend op de sneldienst.