Logo Wagenborg

In en rond de terminal

Service en faciliteiten

Wij informeren u graag over onze service en faciliteiten in de terminal in Nes en in Holwert. In Holwert begint uw reis naar Ameland!

Header background mask

Wagenborg Plaza

Wagenborg Plaza is dé plek waar u voor en na uw reis terecht kunt voor een kop koffie, bloemen, mode & accessoires, sieraden, boeken en tijdschriften of het bekende drankje van Ameland. Wagenborg Plaza is te bezoeken in de terminal van Holwert.

Openingstijden winkel

maandag 08.30 - 16.30 uur
dinsdag 08.30 - 14.30 uur
woensdag 08.30 - 14.30 uur
donderdag 08.30 - 16.30 uur
vrijdag 08.00 - 20.00 uur
zaterdag 08.30 - 14.30 uur
zondag 08.30 - 13.30 uur

Toegangspoortjes

In de terminal van Holwert en Nes staan toegangspoortjes waar u kunt inchecken als u zonder voertuig reist.

Ticketautomaat 

We raden u aan om uw tickets naar Ameland online te reserveren, wat snel en gemakkelijk is en u bespaart tijd door niet in de rij te hoeven staan. Als alternatief bieden we nog de mogelijkheid om tickets bij de terminal te kopen via onze onbemande ticketautomaten. Betaling is eenvoudig met pin of contactloos.

Saldochecker Wagenborgpas

Wilt u weten hoeveel tegoed er nog op uw Wagenborgpas staat? Check uw saldo bij de saldocheckers in terminal van Nes of Holwert.

Servicepunt OV-Chipkaart

Bent u uw tegoed op uw OV-chipkaart vergeten op te waarderen? Geen probleem: onze terminal in Holwert is een oplaad- en ophaalpunt voor de OV-chipkaart.

Betaalautomaat parkeerticket

Wilt u niet in de rij staan voor één van de betaalautomaten op het parkeerterrein? Betaal dan alvast uw parkeerticket bij de betaalautomaat in de terminal in Nes.

Nobeltje Experience Shop

In de terminal van Holwert vindt u de Nobeltje Experience Shop. Even wachten op de boot is hier helemaal niet erg. Kom gerust een Nobeltje proeven in de shop en bekijk de prachtige beelden van Ameland op de grote videomuur.

Koffiemachine

In de terminal kunt u terecht voor een heerlijk kopje verse koffie, espresso, café au lait of cappuccino, chocolademelk of thee bij de koffieautomaat. U betaalt bij de automaat gemakkelijk contactloos! Wij serveren u koffie van Waddenespresso.

Expositie en uitzicht over de Waddenzee

De bovenverdieping van de terminal in Holwert is een expositieruimte. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaar Jaap van Meeuwen. Vanaf daar heeft u een prachtig uitzicht over de Waddenzee.

Webcam

Bent u benieuwd hoe druk het in de haven is? Of wacht u op één van de afvaarten? Bij de terminal in Nes hangt een webcam.