Logo Wagenborg

Fiets, auto of ander voertuig mee

Onderstaande informatie geldt specifiek voor Ameland. Het antwoord op algemene vragen over bijvoorbeeld uw tickets, het wijzigen van een reservering of het reizen met kinderen, kunt u vinden in de veelgestelde vragen.

 

Header background mask

Met de fiets, brommer of scooter

U kunt uw fiets, brommer of scooter meenemen aan boord. Een ticket hiervoor koopt u eenvoudig online of bij de balie in de terminal in Holwert. U gaat vervolgens met uw fiets, brommer of scooter naar de opstelplaats voor fietsen. U volgt daarvoor de bordjes voor fietsers.

U kunt uw fiets(en) ook meenemen op een rijwieldrager op of achter uw auto of ander voertuig. Fietsen die u op een fietsendrager op het dak vervoert, nemen wij gratis mee.

Motor

Reist u met de motor? Een ticket voor de motor bestelt u gemakkelijk online. U checkt in bij de autokassa in Holwert.

Met de auto of ander voertuig

U kunt uw auto of ander voertuig gemakkelijk online of telefonisch reserveren. Het reserveren van een voertuig is niet verplicht, maar verzekert u wel van een plaats aan boord. Wij raden u aan dit gelijktijdig te doen met het reserveren van uw accommodatie op het eiland.

Houdt u uw kenteken en klantnummer (als u die heeft) bij de hand als u een reservering maakt. U checkt tot uiterlijk een half uur voor vertrek in bij de autokassa in Holwert. Op de terugweg meldt u zich tenminste een half uur voor vertrek bij het loket van de terminal in Nes.

Wij vervoeren alleen voertuigen als er ook een chauffeur meereist.

Aanhanger of caravan

Wij vervoeren alleen aanhangwagens en caravans in combinatie met een voertuig. U kunt uw aanhanger tijdens het reserveren van uw auto aan ons doorgeven. Geef daarbij ook de lengte van de auto en de afmetingen van de aanhanger of caravan inclusief dissel aan ons door.

Is uw heenreis op een dinsdag, woensdag of donderdag tussen 1 april en 30 september? Dan betaalt u het basistarief voor de caravan of aanhangwagen. Op nationale feestdagen betaalt u het zomertarief.

Bekijk hier onze tarieven.