Logo Wagenborg

Ger van Langen neemt na 26 jaar afscheid als directeur van Wagenborg Passagiersdiensten

3 september 2024

Na een indrukwekkende carrière van meer dan 26 jaar heeft Ger van Langen begin deze maand zijn functie als directeur van Wagenborg Passagiersdiensten neergelegd. Van Langen begon zijn loopbaan bij Wagenborg in 1997 en groeide uit tot een bekend en vertrouwd gezicht op zowel Ameland als Schiermonnikoog. Zijn betrokkenheid en toewijding maakten hem tot een echte eilander, die altijd oog had voor de behoeften van de eilandgemeenschappen.


Onder zijn leiding heeft Wagenborg zich sterk gemaakt voor betrouwbare en veilige verbindingen naar de Waddeneilanden, waarbij Van Langen altijd een scherp oog hield voor zowel de technische als de menselijke kant van de operatie. Hij blijft tot de zomer van 2026 aan als adviseur van de Raad van Bestuur om de overgang naar een nieuwe concessie te begeleiden.

Jieskje Hollander, die eerder werkzaam was als regiodirecteur bij Arriva, volgt hem op als directeur. Ger van Langen zal zijn betrokkenheid bij de eilanden voortzetten in een meer informele rol, terwijl hij geniet van zijn welverdiende pensioen.

Foto : Jan Spoelstra